İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Abdülhak Hamit Ortaokulu

Şbt

Kardeş Okul Projesi kapsamında Bosna-Hersek‘ten gelen misafirimiz ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Çetinkaya‘yı ve Zeytinburnu Kaymakamımız Sayın Adem Uslu‘yu ziyaret ettik.

Misafirimiz,  Bosna-Hersek’ten getirdiği hediyeleri ve Bosna- Hersek'in eğitim sistemini anlatan bir kitap verdi.

Şbt

Lise Tanıtım Günleri kapsamında, 8.sınıf öğrencilerimiz Okul Rehber Öğretmenimiz Rıfat Baykal ile birlikte Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerimize okul tanıtımı yapıldı. Ayrıca öğrencilerimiz okulda yapılan Tübitak 4006 Bilim Fuarını gezdi. Ev sahipliğ yapan okulumuza ve Rıfat Baykal'a teşekkür ederiz.

Şbt

Çocuk Edebiyatının en değerli kalemlerinden Süleyman Bulut'u okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimizle keyifli bir  söyleşi gerçekleştiren usta yazar sonrasında öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı. Böyle değerli bir yazarı okulumuzda ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduk. Kendisine teşrifleri için  okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda veli ve öğrencilerimize yönelik LGS konulu seminerler veren Davranış Bilimleri Uzmanı Sayın Mehmet Sebah YİĞİT'e ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Bundan tam 1 yıl önce tam da bugün yani 6 Şubat 2023 tarihinde 4.17’de yaşanan ve 10 ilimizi kapsayarak gerçekleşen deprem felaketi sonrasında hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi saygı sevgi rahmet ve özlemle; o ana tanık olan o anı yaşayan herkesi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Depremi yaşayan tüm şehirlerimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek hiçbir yerde büyük kayıplara yol açan felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz.

Bu sebeple; 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla okulumuzda 6 Şubat 2024 tarihinde saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ock

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı I.dönem karne törenimiz, İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlamıştır. Okul Müdürümüz Kadir DALOĞLU'nun yapmış olduğu konuşmanın ardından sınıf bazında başarı sıralamasında dereceye giren öğrencilerimize ve sosyal, kültürel ve spor alanlarda yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edilmiştir. Ardından öğrencilerimizin karneleri verilerek tören sonlandırılmıştır. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller.

Ock

Dönem sonu Sosyal Etkinlik Faaliyet Planı kapsamında okulumuzda 7.sınıflar arası bilgi yarışması gerçekleştirilmiştir. Yapılan yarışmada;

• 7/D sınıfı birinci,
  • 7/A sınıfı ikinci
  • 7/B ve 7/C sınıfları üçüncü olmuştur.

Yarışmada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Dönem sonu Sosyal Etkinlik Faaliyet Planı kapsamında okulumuzda 5.sınıflar arası bilgi yarışması gerçekleştirilmiştir. Yapılan yarışmada;

• 5/A sınıfı birinci,
  • 5/B sınıfı ikinci
  • 5/D sınıfı üçüncü olmuştur.

Ock

Okulumuzda Özel eğitim öğrencilerine yönelik eğlenerek öğrenme etkinlikleri, bilgi yarışmaları ve dönem sonu etkinlikleri yapıldı.

Ock

Okulumuzda Görsel Sanatlar dersi kapsamında rulolarla baskı çalışması etkinliği yapılmıştır.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyet planı kapsamında okulumuzda Görsel Sanatlar zümresi tarafından "Poşet Baskı İle Çiçek" etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyet planı kapsamında, okulumuzda "En Sevdiğini Paylaş" etkinliği yapılmıştır.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızca ülkemiz genelinde tüm okullarda, 12 Ocak 2024 tarihinde Pençe Kilit Harekat Bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce üst bölgemize sızma sonucu kahraman 9 askerimizin şehit edilmesi üzerine aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade edebilmek amacıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı töreni gerçekleştirildi.

Ock

İlçemizde, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel Atletizm turnuvası düzenlenmiştir. Abdülhak Hamit Ortaokulu olarak;

• Küçük erkekler ilçe şampiyonluğu,
  • Küçük kızlar ilçe şampiyonluğu,
  • Yıldız kızlar ilçe ikinciliği ve üçüncülüğü,
  • Yıldız erkekler ilçe üçüncülüğümüz bulunmaktadır. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.